Masajul reflexogen – presupune aplicarea de catre terapeut a unor presiuni, rotatii, frictiuni si miscari energice cu degetele si nodozitatile mainii pe punctele reflexe ale picioarelor pacientului, dupa o anumita schema si intr-o ordine anumita, cu intentia de a le stimula sa transmita impulsuri nervoase catre organului tinta, aceste manevre alternand cu manevre de drenaj menite sa induca relaxare pacientului.
Este un tratament puternic, mult mai mult decat un simplu masaj pentru picioare. Chiar daca multe persoane sustin ca nu este o terapie relaxanta, datorita experientei Kinetoterapeutului si atmosferei pe care o creaza, aceasta terapie poate fi la fel de placuta ca un masaj relaxant.
In zilele noastre, reflexoterapia este considerata o metoda de tratament alternativa, neinvaziva, eficienta si unanim acceptata.
Reflexoterapia stimuleaza eliminarea toxinelor, imbunatateste circulatia si sustine sistemul imunitar, restabilind echilibrul corpului intre yin si yang, incurajand autovindecarea si intarind corpul. Este o terapie ideala pentru persoanele care au nevoie de o reincarcare fizica sau ale caror sisteme imunitare au nevoie de un impuls.
Beneficiile reflexoterapiei sunt nenumarate, aceasta ameliorand cu success atat boli cronice cat si acute, dintre care: durerile de cap, migrena, insomnia, nervozitatea, depresia, stresul, atacurile de panica, perturbari functionale ale organelor interne (rinichi, ficat, plamani, pancreas etc), tulburari endocrine (hiper si hipotiroidie, paratiroidita, afectarea suprarenala, reglarea ciclului menstrual, tulburari de menopauza, deficiente de crestere la copil, osteoporoza, disfunctii sexuale, sindrom premenstrual) si metabolice (obezitate, diabet), reumatism, sindromul mainilor si picioarelor reci, afecţiuni ORL, astm, sinuzita, efectiuni digestive.
In ceea ce priveste contraindicatiile reflexoterapiei, aceasta metoda de tratament nu este indicata persoanelor ce sufera de eczeme, afectiuni ale pielii sau tromboze, este interzisa activarea acestor zone, deoarece se pot pune in miscare cheagurile de sange, obturand vasele sangvine in organele vitale pentru organism, persoanelor cu boli psihice sau boli infecto-contagioase.
De asemenea, unii specialisti sustin ca reflexoterapia este contraindicata in cazul persoanelor cu cancer, pe cand altii o indica datorita efectelor pe care le are prin stimularea sistemului imunitar si detoxifierii organismului.
In functie de problematica cu care se confrunta clientul frecventa cat si numarul sedintelor de reflexoterapie poate varia.
Mai jos sunt cateva recomandari generale pentru TINE, pentru a spori efectul sedintei de Reflexoterapie:
- este recomandat sa faci 1-2 sau mai multe serii de cate 10 sedinte reflexoterapie;
- este recomandat ca inainte de terapie cu 1 ora cat si cu 30 minute dupa terapie sa nu mananci nimic;
- pe perioada sedintelor de reflexoterapie este indicat sa bei o cantitate cat mai mare de lichide, peste 2 litri, in functie de posibilitatile organismului tau;
- pe perioada terapiei este recomandat sa nu fumezi, sa nu consumi bauturi alcoolice, sa diminuezi consumul de cafea;
- pe perioda tratamentului reflexogen este recomandat sa ai o dieta echilibrata, bogata in legume, fructe si sucuri naturale, si de preferinta sa evitai carnea;
- in timpul sedintei de reflexoterapie este recomandat sa consumi 500 ml de apa plata sau ceai de galbenele;
- sa indici corect zonele dureroase reflexoterapeutului, asfel incat acesta sa poata identifica corect organele afectate.
Daca doresti sa incerci aceasta minunata terapie, programează-te